Adó 1% felajánlás
GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18182446-1-41
Bankszámlaszám:
14100488-83866149-01000008
Cím: 1138 Budapest, Párkány u. 33.
Levél cím: 1601 Budapest Pf. 82.
Tel / Fax: +36-1-788-34-92
E-mail: info@gyermekmento.eu

Adó 1%

Az adó 1% át sajnos Magyarországon az adózók 50%-a nem ajánlja fel civil szervezeteknek, így visszakerül ez a pénzt az államkasszába. Az elmúlt években több, mint 20 000-en álltak mellénk, és támogatták céljaink elérését, a gyermekmentést adójuk 1% ával.

A Gyermekmentő Alapítvány az adó 1% -ból befolyt összegekből nagy hangsúlyt fektet a gyermekkori betegségek megelőzésére, így havi szinten támogat több száz gyermeket az államilag nem finanszírozott diagnosztikai gyermekbetegség-szűrővizsgálat elvégzésével

Alapítványunk legfőbb bevételi forrás az adó 1% felajánlások, ez a felajánlás teszi lehetővé az egyre növekvő támogatás kérések kiszolgálását.


Hogyan támogathatja Ön is adó 1% -ával a Gyermekmentő Alapítványt?


Az 1996. évi CXXVI. törvényben meghatározott szervezet javára rendelkezhetnek a magánszemélyek nyilatkozatban, a befizetett adó 1% áról.

A választott szervezet adószámát mindenképpen tartalmaznia kell a nyilatkozatnak, a szervezet nevét is bele lehet írni, de nem kötelező!

A Gyermekmentő Alapítvány adószáma: 18182446-1-41

A befizetett adó 1% -ról csak teljes egészében lehet rendelkezni, és csak egy nonprofit szervezetet lehet egyszerre ezen az úton adományhoz juttatni. A kiemelt költségvetési irányzattal és egyházakkal kapcsolatosan külön lehet nyilatkozni a befizetett adó további 1% tekintetében.

Így az adófizető két külön-külön nyilatkozatot tehet összesen, egy nonprofit szervezet (vagy a törvényben nevesített további szervezetek) és egy egyház/kiemelt költségvetési előirányzat javára (1% + 1%). Adótitoknak minősül az APEH-nek megküldött nyilatkozat tartalma, amelyet öt évig tárol az APEH.

A bevallási nyomtatvány részét képezi a rendelkező nyilatkozat, így az a magánszemély, aki adóbevallást vagy egyszerűsített bevallást ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának (a 1053, vagy 1053E számú bevallás Egysza lapja) kitöltésével rendelkezhet.


Az adó 1% rendelkező nyilatkozatát az alábbi két formátumban töltheti le:

Az adó 1% felajánlásukat előre is köszönjük!

Ha további segítségre lenne szüksége az adó 1% felajánlással kapcsolatban, kérem keressen bennünket bizalommal!

Üdvözlettel:

Gombár Györgyi
kuratóriumi elnökAz Ön böngészője nem támogatja a flash tartalmat.

Flash player letöltése: letöltés.

Az Ön böngészője nem támogatja a flash tartalmat.

Flash player letöltése: letöltés.
Adó 1%, adó 1% felajánlás, adó 1% adomány - Gyermekmentő Alapítvány