Adó 1% felajánlás
GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18182446-1-41
Bankszámlaszám:
14100488-83866149-01000008
Cím: 1138 Budapest, Párkány u. 33.
Levél cím: 1601 Budapest Pf. 82.
Tel / Fax: +36-1-788-34-92
E-mail: info@gyermekmento.eu

Hírek

Korszerűbb lett a Madarász utcai Gyermekkórház

Korszerűbb lett a Madarász utcai Gyermekkórház

A Gyermekmentő Alapítvány is segített a Madarász utcai Gyermekkórház átalakításában. Az intézmény vezetői keresték meg az alapítványt, 4.000.000,- forintos támogatást kértek.

A Gyermekmentő Alapítvány fő célja, hogy a tartósan, súlyos beteg gyerekek felépülését segítse, ehhez pedig elengedhetetlen a gyermekkórházak korszerűsítése. Ezért állt a szervezet a kezdeményezés mellé. Az átalakítást három ütemben tudták elvégezni, mivel a klinikának ezidő alatt is folyamatosan működnie kellett.

A Gyermekmentő Alapítvány által támogatott fázisban a régi konyhát alakították át. Kettéosztották a helyiséget, így egy szuper új kezelőt és egy kis teakonyhát hoztak létre. Természetesen ehhez hozzá tartoztak az építészeti munkák, az elektromos hálózat cseréje, a gáz- és vízhálózat átalakítása, a központi szívó berendezés, valamint az oxigén ellátáshoz szükséges eszközök telepítése.

Az átalakítás másik két fázisában a műtővel kapcsolatos tartózkodót alakították ki, valamint új kórtermeket hoztak létre. A felújítás után immár több gyermeket tud fogadni a sebészet, az osztályon összesen 40 férőhely van. Erre igen nagy szükség volt, hisz a Madarász utcai Gyermekkórházban nem csak a daganatos gyermekeket kezelik és operálják, heti három ügyeletet is ad az intézmény.

Az utóbbi időben nagyon komoly operációkat végeztek az intézményben, így például nyirokcsomó- és csontvelő biopsiákat, centrális vena kanül- és PEG beültetéseket, illetve csontvelő vizsgálatokat. Ráadásul egyre gyakrabban kell speciális műtéteket végezni – ezért a helyigény is megnőtt.

A kórház vezetői szerint nagy segítség volt a Gyermekmentő Alapítvány által biztosított támogatás. A teljes átalakítás pedig igen példaértékű összefogásnak köszönhető, hisz a Gyermekmentő Alapítvány mellett két másik szervezet, a Daganatos.hu Alapítvány és a Gyermekkor Alapítvány is részt vállalt a költségekből.

Erre azért volt szükség, mert a kórház saját erőből nem tudta volna fedezni a korszerűsítést.

Adó 1% támogatásból újították fel a kórházat

Az adó 1% felajánlásokból újították fel a sebészetet

Új konyha a sebészetnek adó 1%-ból


Visszalépés

Az Ön böngészője nem támogatja a flash tartalmat.

Flash player letöltése: letöltés.

Az Ön böngészője nem támogatja a flash tartalmat.

Flash player letöltése: letöltés.
Adó 1%, adó 1% felajánlás, adó 1% adomány - Gyermekmentő Alapítvány