Adó 1% felajánlás
GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY
Adószám: 18182446-1-41
Bankszámlaszám:
14100488-83866149-01000008
Cím: 1138 Budapest, Párkány u. 33.
Levél cím: 1601 Budapest Pf. 82.
Tel / Fax: +36-1-788-34-92
E-mail: info@gyermekmento.eu

Hírek

Új élet, új otthon a szívátültetett kislánynak

Új élet, új otthon a szívátültetett kislánynak

Dorina lyukas szívvel született, eddig több időt töltött kórházban, mint odahaza, 2011 őszén műszívre kötötték, csaknem 10 hónapig tartották életben így, mire sikerült megfelelő donort találni.

Az operáció jól sikerült, de e még azután is hónapig tartották steril körülmények között, orvosi felügyelet alatt , hisz a 4 éves gyermek immunrendszere legyengült. Egy ideig az is kérdéses volt, hogy haza tudják-e engedni a kórházból, hisz csaknem teljesen steril otthonra lett volna szüksége, ám a szüleinek még lakása sem volt.

Édesapja legfeljebb csak alkalmi munkákat talált, édesanyja pedig folyamatosan mellette volt a kórházban. Ráadásul 2012 októberében született Dorina kistestvére. A kislány életét már 2011 óta nyomon követi a sajtó, így egy egész ország tudhatta, mekkora bajban van a család. Így értesült a helyi önkormányzat is, ahol kiutaltak a beteg kislány szüleinek egy bérlakást, ám annak felújítására, festésére már nem futotta.

A szinte lakhatatlan épület felújítását végül a Gyermekmentő Alapítvány vállalta magára. A lakásban helyenként a vakolatot is cserélni kellett, de a festés mellett a parketta csiszolása, lakkozása, a nyílászárók javítása, sőt a radiátor szelepek cseréje is fontos volt. Több mint félmillió forintból sikerült lakhatóvá varázsolni Dorci otthonát – közben pedig megszületett a kislány kisöccse is.

Arra nagyon oda kellett figyelni a vállalkozóknak, hogy milyen anyaggal dolgoznak, hisz Dorina immunrendszere nagyon gyenge, a kislányt még sokáig kell óvni, hisz a legegyszerűbb fertőzés is végzetes lehet számára. Ám amikor a kislány hazatért, nyoma sem volt arcán a megpróbáltatásoknak.

Ujjongott, amikor végre megölelhette kisöccsét, a szüleit és csak ámultan nézte a saját szobáját, ahol végre elkezdődhet az igazi gyermekkora.

A család nevében is köszönjük a támogatást azoknak, akik a Gyermekmentő Alapítványnak ajánlották fel adójuk 1%-át, hisz alapítványunk csak ezen forrásból tudott segíteni Dorina szüleinek.Visszalépés

Az Ön böngészője nem támogatja a flash tartalmat.

Flash player letöltése: letöltés.

Az Ön böngészője nem támogatja a flash tartalmat.

Flash player letöltése: letöltés.
Adó 1%, adó 1% felajánlás, adó 1% adomány - Gyermekmentő Alapítvány